2024-04-16 96 浏览
呢晚唔想煮饭,又过开嚟深水埗,自然想喺呢度揾食啦!因为先生很喜欢夜晚可以饮啖靓汤同埋食吓家常小菜,所以最后都系嚟返呢间「雪山冰厅」。呢度环境细细但系唔算太逼,两人或四人可选择卡位坐。多过四人可选择坐圆枱,悉随尊便啦😁坐低点餐,就俾黑板上面写住嘅是日精选吸引咗。今日有仓鱼/盲槽$98+椰皇川贝炖鸡脚赤肉汤。二人套餐再抵啲,每人有一盅炖汤,另外可选一款鱼同埋一款四季小菜,都只不过$168, 如果拣撚手或招牌小菜,每款都系加$10咋,所以真系超级抵食!😋椰皇川贝炖鸡脚赤肉汤汤清有椰香嘅味道,鸡脚富含骨胶原。(虽然我见隔离枱有人不吃😅)但就咁饮啖汤,都已感受到满满的胶原蛋白,润肺养颜㖞😍😋川汁虾球滑鸡煲上枱𠮶阵个石煲仲滋滋声,够晒滚热辣🥵鸡球走过油,皮脆但肉质嫰滑,而且腌得好入味,送饭一流😋😋豉汁蒸盲槽火候掌握妥当,鱼肉新鲜嫩滑,好好味😋食剩条鱼骨。我见每枱都几乎点了一条鱼。以呢个价钱嚟讲,真系劲抵食啦👏🏻😋上汤香菇浸时蔬如果你唔讲明要咩菜,店员就会自动送上杂菜,有西兰花、菜心、白菜仔和芥兰。啱晒钟意食不同菜类嘅朋友仔喇!总括嚟讲,呢度嘅食物款式种类相当多,有常餐,也有中式小菜菜可选择,质素水

😋椰皇川贝炖鸡脚赤肉汤

😋川汁虾球滑鸡煲

😋豉汁蒸盲槽

😋上汤香菇浸时蔬

总括嚟讲,呢度嘅食物款式种类相当多,有常餐,也有中式小菜菜可选择,质素水准不俗,而且价钱相宜,深水埗区嚟讲属于中上选择!

2024-04-12