2019-07-07 86 浏览
今日约咗朋友去將軍澳行街,行完揾下附近有乜地方可以坐低食野,有一排冇食日本野,我地見有間有間玉子造屋,招牌大大的,吸引眼球,裝修佈局幾舒適,於是就入去坐低食野。我倆商量後,就決定叫兩份主食share食,每份加💰35仲可以配埋甜品同飲品添先來三文魚凱撒沙律,沙律菜很新鮮,菜爽脆,煎三文魚片冇腥味跟著清酒煮蜆,用日本清酒煮的蜆肉辟咗蜆肉的腥味,很清甜,大大粒接著黑松露牛油焗菌,有冬菇,雞肶菇切粒同秀珍菇,黑松露香味濃郁,帶出咗菇的鮮味,三種菇有唔同的爽口感,又唔鹹跟住就來個日式豚肉鍋配白飯,侍應拿來時即時加熱火鍋,豚肉薄切,剛剛熟就夾起黎食,好冧,唔靱,仲有多款配菜,有芋絲、粟米芯、娃娃菜、金菇同日式魚旦,配料豐富甜品我地都揀咗士多啤梨班㦸,班㦸賣相很吸引,望落夠哂鬆軟,士多啤梨醬鋪面,加埋淡忌廉一齊食,咬落鬆軟,入口即溶,有蛋香味,又唔太甜,好食!雖然我地座既位置比較偏D,侍應都不時幫我地拎走吃完既器皿,清理枱面,我地食完野就继續吹水,約大半個鐘後先埋單,都算係可以傾下計,食下野既好地方😄

先來三文魚凱撒沙律,沙律菜很新鮮,菜爽脆,煎三文魚片冇腥味

2019-07-03