去開深水埗黃金商場買電腦配件,見到有間出面印有美式英雄漫畫主題既小店。好奇一望,原來係𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 🍔專門店,有十幾款漢堡包餐選擇,用不同英雄角色做套餐名,仲有pancake做既𝑃𝑎𝑛𝑔𝑒𝑟班堡✨ 𝐻𝑒𝑟𝑜’𝑠 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 英雄漢堡 $98裡面有2塊100%純牛肉製作既漢堡扒🥩,配以車打芝士🧀、生菜🥬、蕃茄🍅、煙肉🥓、雞蛋🥚,份量十足🤩 一啖食唔哂咁多層😂 半溶芝士加埋蛋汁,真係好正呀🤤 絕對係食肉獸必點item❤️𝑆𝘩𝑖𝑒𝑙𝑑 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 神盾漢堡 $76而我就揀左有薯餅、牛肉漢堡扒🥩、車打芝士🧀、生菜🥬、蕃茄🍅、煙肉🥓既神盾漢堡😚 望落雖然無英雄漢堡咁多層料,但份量超夠,我差啲食唔哂😂😂 最正就係佢既BBQ醬,好好味。但我個人就覺得牛肉乾左少少🤏🏻🤏🏻,如果佢夠juicy就perfect✨每個餐都跟汽水一罐,仲有薯條/薯餅/粟米。 又或者+$10揀洋蔥圈/薯角/甜番薯條/英雄炸雞粒。 我地就揀咗薯餅同炸雞粒😆 炸雞粒份量勁多,超香脆可口,絕對抵食👍🏻✨值得一讚係:就算我地外賣拎返屋企,個包都唔會淋咗扁哂,依然賣相吸引👍🏻👍🏻

𝐻𝑒𝑟𝑜’𝑠 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 英雄漢堡 $98

𝑆𝘩𝑖𝑒𝑙𝑑 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 神盾漢堡 $76