2019-05-02 106 浏览
Brick Lane 這間餐廳在香港都有數間分店,是主打英式風格的餐廳,今次來到位於尖沙咀的 brick lane gallery , 位置比較特別,係繁忙的尖沙咀的一條安靜既後街。此行試左個 dinner set, 份量之大亦都被嚇了一跳。Soup of the day 係一款帶有微酸既湯,喝落特別開胃。Starter 係煎蟹餅沙津, 由大量蟹肉併合而成的香煎蟹餅,配上特製芥末醬,亦幾我既食慾提升到另一高度。主菜係蜜味豬手配燒栗米,極大份既豬手,表皮亦燒至香脆,塗上一層薄薄的蜜糖,再加上豬手夠厚肉,十分夠口感,表面煙刃,裡面啖啖肉,岩晒愛食肉既我。最後飲品試左strawberry tea latte, 做到又香滑,又唔會有飽濟感。