2019-12-03 2469 浏览
位于朗晴坊既呢间Lockeroom Dining 应该系阿仙奴球迷⚽既一个聚脚店,叫得Lockeroom,门面同入面都好似球队更衣室🥅,仲有好多店主的珍藏。不过令我好惊喜系佢既食物亦好高质,就算我唔系波迷都觉得呢度值得一试再试。餐厅唔算好大,但有大枱细枱,陪男友食饭得,一大班人聚会又得,而且佢系一间良心💛💛店! 食得放心~🌟晚餐首推set dinner,经济实惠又有好多款式选择😇。先有沙律🥗、餐汤同餐包,样样都有心思,沙津菜🥬新鲜够冻,加上一个酸酸甜甜的红莓酱汁,好开胃。食完再上餐汤🍲同包,白萝卜汤系少有餐厅敢做的汤品,因为只有白萝卜的话容易苦涩同有辣感,但佢处理得好,加了少少椒去除了涩味,而且用料足,初冬饮几适合,暖胃🥰! 配上蒜香法包多士🍞,香脆而软熟,唔会太干太硬。只系呢D前菜都见得出餐厅有的心思。主菜我拣左波士顿龙虾🦞配蕃茄汁意大利饭🍛,半边龙虾虽然唔系好大只但都有唔少肉,仲要好新鲜同加芝士焗🧀,好食! 158蚊一个餐仲有龙虾,真心有惊喜!! Risotto都好高质,最重要湿度刚好,唔会好淋身,仲有饭的质感,加配茄膏🍅同芝士再煮味道同口感都好好,性价比极高!!👏🏼男友拣的西班牙

晚餐首推set dinner,经济实惠又有好多款式选择😇。
沙津

餐汤

波士顿活龙虾配鲜蕃茄汁意大利饭
烧烤酱西班牙黑毛猪拼北海道元贝

男友拣的西班牙黑毛猪🐷拼元贝一样好食,黑毛猪肉质鲜甜而多汁,烤得刚好再配上烧烤汁好香甜! 元贝亦好新鲜,唔驶点处理食个鲜味都好足够,仲配上配菜同紫薯蓉🥔,唯一男友话唔够喉,好食既野真系永远都唔够…哈哈😂
E m水牛城鸡翼

所以加左个水牛鸡翼🐥,小食黎讲佢都好大份,有5只中翼。汁🌶调得好惹味,咬落汁多又松脆! 估唔到主题餐厅食物质素都可以咁高,今晚真系有惊喜,大满足! 😜
2019-12-02
沙津