终于等到妹妹考完试sem break一齐出远门,去左呢间收藏已久,网上见人地打卡打到傻既cafe( ー̀֊ー́ )对我呢个九龙人黎讲,对上去锦田差不多十年前,疫情下无得飞,呢日就请左个日假,飞转锦田,暂时远离一下烦嚣。ꊛ໋̝⋆゚︎︎交通到达锦上路站后可转乘72号小巴于上村公园落车步行4分钟或巴士64k/251A 张屋村站落车步行1分钟ꊛ໋̝⋆゚︎︎环境分左室内室外区,室内用餐时限为1.5小时,之后就可以到室外继续或自由无限时打卡,真心打卡位处处。如果拣室外坐,都唔洗担心俾蚊咬,餐厅超贴心咁有蚊怕水供应,认真贴心!(๑˙❥˙๑)另外仲有间奢华大宅家私showroom,打卡打爆自己个相机,当左自己系个贵族咁呀!ꊛ໋̝⋆゚︎︎食物𓋜 黑松露带子大虾法式可丽饼 $𝟷𝟼𝟾卖相非常有诚意,有几花花做装饰望落去色彩丰富。即叫即整既可丽饼沾上太阳蛋蛋汁软熟可口,内面包著mix 左千岛酱既椰菜丝,当中仲夹杂住芝士碎,相当可口又开胃。带子上既黑松露令整体非常香口,而两只大虾都好新鲜。𓋜 墨西哥辣椒墨鱼须蚬意粉 $𝟷𝟺𝟾 好地地一碟意粉,都可以整得咁靓,真系好过份。顶头都用左花花做装饰,相当形合到餐厅呢种在郊外田园既形象。 意粉带甜既

ꊛ໋̝⋆゚︎︎交通

ꊛ໋̝⋆゚︎︎环境

ꊛ໋̝⋆゚︎︎食物
𓋜 黑松露带子大虾法式可丽饼 $𝟷𝟼𝟾
黑松露带子大虾法式可丽饼

𓋜 墨西哥辣椒墨鱼须蚬意粉 $𝟷𝟺𝟾
好地地一碟意粉,都可以整得咁靓,真系好过份。
顶头都用左花花做装饰,相当形合到餐厅呢种在郊外田园既形象。 意粉带甜既微辣好惹味,入面既墨鱼须处理得相当好,一D都唔靱,而蚬既份量亦十分慷慨。
墨西哥辣椒墨鱼须蚬意粉

𓋜 黑芝麻芝士蛋糕 $𝟼𝟾
落左几粒完整芝麻在上,唔会太甜,整个芝士蛋糕香十足,而且饼底亦唔会过厚过硬。
黑芝麻芝士蛋糕

ꊛ໋̝⋆゚︎︎饮品方面
𓋜 士多啤梨绿茶冰 $𝟼𝟾
虽在冬天,但由于阳光伯伯太温暖,我地后尾都系去室内坐(〜 ̄▽ ̄)〜饮埋杯绿茶冰又清新终于凉返哂~

𓋜荔枝蒟蒻梳打 $𝟼𝟹
怕饮甜野既妹妹,表示好喜爱,因为好有大pat蒟蒻,超有咬口又唔甜。
饮品

✰强烈建议黄昏时分去,望住日落晚霞应该靓到爆开
✰今次去然过左圣诞,但完全感受到餐厅好著重节目打扮,有著浓厚既节日气氛。
✰ 餐厅逢星期二休息
✰ 记紧千万见要网上预早book位,餐厅会早一至两日同你联络confirm booking
2022-01-05
黑松露带子大虾法式可丽饼