2020-02-01 443 浏览
放完年假,成個香港都氣氛麻麻之際,仲要番工既日子。。。唯有去食番啲甜野哄下自己。。。我之前一路都無食過呢間西餐廳,但聽聞佢地係做甜品,窩夫呢啲起步既,所以對佢地既甜品都幾有興趣。dinner set選擇都唔少,飯,意粉,漢堡,扒等等都有齊。甜品方面更加係有勁多選擇,種類超多!最後同朋友叫左一個set,一份甜品share。蘑菇湯入面有好多蘑菇粒粒~好足料!不過略嫌咸左少少。加15蚊既煙三文魚沙律都幾新鮮,煙三文魚乾爽,完全唔腥,沙律菜都唔覺有黃個啲,沙律醬都唔會過多,唔錯。我地揀既主菜係刺身帶子海膽明太子意粉,帶子新鮮,有一面稍為煎過一下,幾香。海膽收埋左係紫菜堆入面,雖然份量唔多,但係質素唔錯,都算甜。意粉質地煮得剛剛好,口感唔錯,但調味方面我覺得有啲似沙律醬,應該稍為改番似忌廉會更好。另外其實我唔係好分到撈係意粉到既係咪明太子,不過味道係唔錯既,帶少少辣!另外叫左黎share既甜品係鑊仔伯爵茶雪山熱香餅。佢既pancake質地好軟身,雖然未去到入口即溶,但係已經好接近呢個程度!!伯爵茶味既醬都幾唔錯,唔會太淡味。不過因為份量比較多,一個人食我覺得會有啲太膩,兩個人share就岩岩好啦

蘑菇湯入面有好多蘑菇粒粒~好足料!不過略嫌咸左少少。

另外叫左黎share既甜品係鑊仔伯爵茶雪山熱香餅。佢既pancake質地好軟身,雖然未去到入口即溶,但係已經好接近呢個程度!!伯爵茶味既醬都幾唔錯,唔會太淡味。不過因為份量比較多,一個人食我覺得會有啲太膩,兩個人share就岩岩好啦!

朋友點左matcha latte,其實就姐係抹茶鮮奶。我試左一啖覺得茶味唔夠,不過朋友就話好岩佢口味。

我點左巨峰提子茶,清清地,雖然入面無果肉,但係提子味好清新~好岩我飲!
2020-01-30