周不时都会系Openrice拣啲有”New”tag的餐厅试试,因为总觉得新店就系会比最足的质素同最足的服务俾顾客,而当然呢一间都绝对冇令我失望😎火锅郎选用既系岩手县同熊本县的A5黑毛和牛🐂另外都有一啲佐贺县的豚肉🐖不过系点评火锅食材之前,要先赞赞佢地的汤底当日叫左招牌花胶响螺鸡金锅($188)我有问过staff金锅同冇金系咩分别,原来系加咗南瓜蓉,味道会更甜更香。睇下图都见到汤系几咁浓厚,鸡肉脂肪含量唔高 皮薄又大份呢张图系我饮到第三碗既时候影🤣真系痴晒线咁足料,我同朋友净系饮汤都汤到饱,真·好好味!!牛的部分分别叫左:三筋肉🐂油份分布好靓 系最爱的一款沙巴当🐂入口滑溜香甜 薄薄一片封门柳🐂脂肪不多肉味最浓 相对较有咬口肩胛肉🐂雪花均匀 有油香之余亦保留牛肉的鲜味👍🏻👍🏻仲要做推广价$58 CP值爆灯💡玉子滑和牛🐂相对前面几款肉质的确有分别 不过加生鸡蛋🥚捞又系另一个世界😛平时食牛会打生鸡蛋食嘅就会明我讲咩ha其他的配料都唔错👍🏻值得推荐嘅系陈年花雕梅花肉 够嫩滑同埋加左酒味食落又几特别~蔬菜拼盘都系用上选的日本菇菜,配埋个碗真系好鲜甜😎其实煮锅黎讲每个人口味不同,呢度胜在选择多,可以

不过系点评火锅食材之前,要先赞赞佢地的汤底
睇下图都见到汤系几咁浓厚,鸡肉脂肪含量唔高 皮薄又大份

牛的部分分别叫左:
三筋肉🐂油份分布好靓 系最爱的一款
沙巴当🐂入口滑溜香甜 薄薄一片
封门柳🐂脂肪不多肉味最浓 相对较有咬口

其他的配料都唔错👍🏻
蔬菜拼盘都系用上选的日本菇菜,配埋个碗真系好鲜甜😎

其实煮锅黎讲每个人口味不同,呢度胜在选择多,可以按自己的喜好如喜欢的肉味、油香选择不同部位的牛肉;Overall Service都好有礼成餐饭都食得好满意😊
顺带一提,因为新开张期间全单有88折,所以要食就趁早啦haha
  • 招牌花胶响螺鸡金锅