2023-06-02
之前食過呢間火鍋店個花膠雞湯好正,今日諗唔到食咩決定食多次❤️🔥 呢度係行古代宮庭風,裝修得好靚,有張勁有氣派嘅龍椅俾大家坐上去影吓相👑康熙花膠雞湯鍋🐓 $318/半隻美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)湯底我哋揀咗花膠雞湯,呢個湯底有半隻雞同勁多花膠🩷😻 非常足料🥰 店員會先上雞湯,之後會幫手剪開啲花膠擺落湯入面👍🏻 個湯飲落好鮮甜,好濃郁嘅雞味🤤 花膠食落好厚身,啲雞嘅肉質都唔錯,好嫩滑👅🌷貴妃出浴手切本地牛肉🐄 $348美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)啲牛肉擺得好靚,喺一朵花嚟㗎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 可以將煮熟咗嘅牛肉片浸係牛奶度1至2分鐘,牛肉會有淡淡牛奶香味,食落好嫩滑之餘,仲有好濃郁嘅牛脂味🤤黃金雙拼💛 $88美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)呢個其實係鹹蛋黃炸魚皮同炸響鈴,每件炸魚皮同炸響鈴蘸滿咗鹹蛋黃醬,超香😍 炸魚片好香脆,個口感係沙沙粉粉咁,好邪惡🥹❤️ 炸響鈴浸落個湯幾秒再攞返上嚟,食落去充滿鹹香嘅味,好正🤭手打黑松露野菌鮮蝦丸🦐 $72/4粒美味指數:👅👅👅👅 (4/5)因為係手打丸,個口感好彈牙😆 食落除咗好重蝦味,仲好香黑松露同野菌嘅香味👍🏻和牛芝士一口餃🧀🥟 $8
康熙花膠雞湯鍋🐓 $318/半隻
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)
🌷貴妃出浴手切本地牛肉🐄 $348
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)
黃金雙拼💛 $88
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)
手打黑松露野菌鮮蝦丸🦐 $72/4粒
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
和牛芝士一口餃🧀🥟 $88/4隻
美味指數:👅👅👅👅👅 (4.5/5)
個餃子好大粒,好飽滿😍 咬落去啲芝士汁爆曬出嚟,️和牛加芝士簡直係絕配❗️
滾得囍五色蔬菜拼盤🥬 $88
美味指數:👅👅👅👅 (4/5)
呢個拼盤有5種蔬菜,有蕃茄、節瓜、蓮藕、紫淮山片、薯仔,啲蔬菜吸晒啲雞湯,食落有浸花膠雞湯味❤️🤣
竹蔗茅根🫙 $78/1渣
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)
飲落去好清甜配邊爐一流,即刻冇咁熱氣👍🏻