2017-09-19 113 浏览
友人知道山林道同人鍋無時間限制,任飲任食火鍋,所以我們二話不說就選了這間。因為我們最怕同友人傾計食飯時,很快就被人叫埋單,趕我們走。這樣會很不爽。呢度食火鍋$228一位仲奉送海鮮拼盤一客,加$48就有麻辣雞煲。麻辣雞煲,對於不嗜辣的我們,就揀了微辣。微辣對我們來說岩岩好,想食麻辣但又不食得太辣,但又想食。雞煲的雞件足夠我們兩人份量。加上芫茜,香氣四溢,雞煲惹味。食完雞煲,就輪到食火鍋。有龍蝦湯底或花膠湯底,我們揀了花膠湯底。花膠約有五件,真材實料,很好味。鮑魚海鮮拼盤也吸引,有扇貝,鮑魚,韓國蠔,貴妃蚌,海蝦,魚片,魷魚。海鮮都新鮮。我最喜歡扇貝和鮑魚。仲有秀珍茹,靈芝茹,腸仔,芝士丸,生菜,肥牛,我推介是龍蝦沙律丸,夠彈牙。生菜吸收花膠湯的精華,很爽甜。總結,呢餐任飲任食,很適合大夥兒一起聚會。因為價錢亦划算。

總結,呢餐任飲任食,很適合大夥兒一起聚會。因為價錢亦划算。