2019-06-30
想係花墟附近食tea,這間餐廳就係隔一條街,附近多車房,名為DAWN COFFEE & BRUNCH。Menu 唔係好多選擇, 我地選左「北非焗蛋」及「烤釀雞胸」,另加一杯Flat White & Hand drip。無套餐,要散叫。可能店內比較少人,上餐算快。北非焗蛋,入面一定有蛋😆,仲要有兩隻蛋黃添。 焗芝士下似肉醬意粉,將所有配料混合已成。但法包香脆👍🏻。此份量較少,男士未必飽肚。烤釀雞胸,口感特別,非純雞胸肉,內夾蘑菇。但粟米餅一切就散,雖然有整粒粟米,但味道一般。配菜沙律好乾,未有加醋,最後食唔落。Flat white 加$轉左oat milk , 咖啡☕️唔夠順滑,比較稀,未飲完咖啡,拉花pattern已散😢手沖咖啡,揀左隻果酸度低既豆,飲落好平淡。總結:店內菜式較為少見,值得一試。不過咖啡可以再加強。
手沖咖啡,揀左隻果酸度低既豆,飲落好平淡。
總結:店內菜式較為少見,值得一試。不過咖啡可以再加強。