成日見有人介紹呢間小店🥸今次試完真係覺得佢好高質,每款餸都好用心去煮,絕對唔係就咁hea烚俾你😇而且份量激多,食到小編同朋友仔都攬住個肚走🤰🏻係個人近期食過最正嘅車仔麵🥰💛雖然地點有啲隔涉,但絕對值得為佢入慈雲山🤪三餸麵盛惠$38(每款再加$9),小編今次同朋友仔各嗌左一碗三餸同四餸(因為第一次去所以嗌勁多😹),當中最推薦以下嘅配料:🐷招牌豬頸肉 (+$6)好重香茅味,炸得好香口,而且油脂分布幾平均😋重點係份量超多,好似剪咗大半塊豬頸肉落去咁😨唯一要挑剔嘅就係鹹咗少少,但可接受👌🏻🐙墨魚頭 (+$2)雖然小編唔知墨魚頭係咩(因為都唔係頭)🤣但感覺就係魷魚鬚嘅粗身version,口感唔錯😚🐽豬大腸 (+$2)洗得好乾淨,滷得好入味😌同埋都幾多肥膏,鍾意食肥腸嘅朋友仔就記住要嗌喇😈🍄蠔油冬菇超大粒超厚身😱係平時喺盆菜先會見到嘅大舊冬菇😂而且索晒啲湯,咬落去好juicy😍🥕蘿蔔又係好大舊🤣食落清甜無渣,平衡返之前食嘅肉就啱晒🥬另外仲嗌左牛柏葉同香菇貢丸,味道正常,但就冇乜特別😗同埋大家一定要試佢個秘製辣菜脯,唔算太辣但好惹味🌶我哋每人起碼加咗三四羹🤩餐廳仲有得加芫荽,各位荽友就絕對唔好錯過喇

🐷招牌豬頸肉 (+$6)

🐙墨魚頭 (+$2)

🐽豬大腸 (+$2)

🍄蠔油冬菇

🥕蘿蔔
又係好大舊🤣食落清甜無渣,平衡返之前食嘅肉就啱晒🥬

另外仲嗌左牛柏葉同香菇貢丸,味道正常,但就冇乜特別😗

同埋大家一定要試佢個秘製辣菜脯,唔算太辣但好惹味🌶我哋每人起碼加咗三四羹🤩餐廳仲有得加芫荽,各位荽友就絕對唔好錯過喇🤤

🌟9/10
2021-06-19