2023-12-27 26 浏览
红磡真系冇乜好嘢食,行行吓咁啱见到有间新嘢原来系食火锅,就谂住贪新鲜试吓啲新餐厅😬入到去店员同我哋讲话有好多款汤底选,有辣有唔辣养生嘅都有,不过我就一眼比呢一个皮蛋芫荽锅吸引住!皮蛋芫荽锅话说皮蛋芫荽锅打边炉汤底,真系一个好有创意嘅选择🤩!首先,汤底浓郁但不油腻,皮蛋嘅香味扑鼻而来,入口后嘅咸香同芫荽嘅清新香气完美交织,开胃甚至饮完仲会令人回味无穷👅。而且,汤底嘅芫荽加入得恰到好处,清香宜人,同皮蛋嘅味道互相辉映,即使单饮汤液已经有一股令人回味嘅甘香🍲。此外,皮蛋嘅鲜嫩同汤底嘅精华互相渗透,当其他食材放落去煮嘅时候,仲可以加强食材嘅味道,真系食材嘅好帮手👍。尤其系喺寒冷嘅日子里面,一边食热气腾腾嘅火锅,一边品尝呢款独特嘅汤底,感觉特别温暖同满足😌。总括来讲,皮蛋芫荽汤底嘅打边炉真系非常值得一试,特别适合想试新口味或者喜欢皮蛋同芫荽嘅朋友👏!莴笋片莴笋片非常爽甜,另外仲叫咗唐山菜都好爽口。原条贵州野生竹笙皇好少食到咁大条嘅竹笙皇,竹笙皇吸收晒好多汤汁,正。北海道A5和牛A5和牛油脂分布均匀,而且俾人一种入口即化嘅口感,好邪恶。顶级安格斯PrimeA牛小排安格斯PrimeA牛小排油花分布最

皮蛋芫荽锅
莴笋片
莴笋片非常爽甜,另外仲叫咗唐山菜都好爽口。
原条贵州野生竹笙皇
好少食到咁大条嘅竹笙皇,竹笙皇吸收晒好多汤汁,正。
北海道A5和牛
A5和牛油脂分布均匀,而且俾人一种入口即化嘅口感,好邪恶。
顶级安格斯PrimeA牛小排
安格斯PrimeA牛小排油花分布最细密,肉质鲜嫩,而且牛味好突出。