咀刁刁既我不嬲都中意周圍搵野食, 今日食到長沙灣, 估唔到食出新驚喜 成班fd約出去話食芝士火鍋, 本身仲以為係去食西餐廳既我, 勢估唔到最尾竟然係會係黎左間火鍋店度涮肥牛涮羊肉, 哈哈記得有次係外國度食芝士火鍋係拎住長柄鐵叉吉住D小面包粒放入個小鍋入面醮醬食, 相比起今次個芝士雞煲, 好似呢個雞煲仲要出息D添! 真係有D驚喜xp 首先講舊雞, 雞肉嫩滑有肉地, 芝士味濃且郁, 入口感覺仲散發住陣陣既嚴西香味, 回味良久, 好難想像係雞煲除左辣之外仲可以咁別有洞天>.< 另外不得不提既仲有個湯, 係傳統既芝士火鍋其實個鍋都係低火煮熱並非煮熟, 而呢個fusion菜, 又做到可以用個芝士湯黎煮熟D肉煮熟D丸俾你打邊爐, 真係好新奇好impress! 菜式上, 芝士雞煲絕對一流! 唯一美中不足既係上餐速度真係慢左少少, 由我坐低order個煲到上枱, 為時大約20分鐘, 當時好肚餓既我真係覺得有點太耐, 雖然話係即叫即做, 不過如果可以快D有得食就會再好D囉.3. 係咪太苛刻呢
芝士雞煲

2014-07-31