2019-04-26
假期就是任性,訓到自然醒是何等美好嘅事,唔係有肚餓感覺都未必會起身.......哈! 心血來潮想食漢堡,方便之選令我諗起佢門口已放置大型餐牌,由小食/沙律/墨西哥夾餅/漢堡/甜品/咖啡奶昔都有,價錢相當合埋今次坐唔到卡位,要坐對面普通枱,好彩都仲有位唔駛等,之後都差唔多全店爆滿肚餓啦..........快落單先! 食物上枱亦夠快呢款墨西哥沙律似乎幾特別,無諗到食漢堡嘅地方都有得食墨西哥口味食物! 整客沙律材料唔算太複雜,有沙律菜,牛油果粒,蕃茄粒,檻㰖及燒蝦係頂配上酸味沙律汁,令人有開胃感覺,燒蝦只有一隻,中間已脫左殼,食起黎都算方便!墨西哥芝士夾餅,有軟皮或脆皮選擇,餡料種類有鷄/牛/豚/魚/軟殼蟹及菇菌等,呢個係手撕鷄軟皮,以木架盛上,保持食物原整度!手撕鷄以惹味醬汁調味,再加上多汁蕃茄粒,牛油果醬及酸忌廉,一啖咬落去,軟皮口感帶少少煙韌,與鷄肉匹配,一客份量都唔細,可以同人分享!漢堡可以加錢升級有飲品,薯條及青瓜,係我地點呢客德州燒烤牛肉漢堡就要左升級版主角德州燒烤牛肉漢堡,大半隻手掌咁上下高度,目測材料由上至下係炸洋蔥圈,煙肉,漢堡牛肉,蕃茄及生菜整個漢堡夠熱度,個飽係
肚餓啦..........快落單先! 食物上枱亦夠快
整個漢堡夠熱度,個飽係經過烤焗處理,夠熱之餘仲外脆內鬆軟; 一咬D肉汁流出,有D仲滴落係墊紙上,幾香肉味,唔會一咬即散開! 食晒成個超級飽!
薯條炸得幾乾身,唔會食到成隻手指都係油; 加埋條酸青瓜可中和成個漢堡嘅澎湃感!
留意到枱上有個新品上市宣傳照,就係呢個熱熔拉可雷特芝士漢堡,成個漢堡亮點係將芝士熱熔,然係係你面前將芝士放係漢堡上,呢個絶對要趁熱食!
講返個漢堡,除左有5安士自家製牛肉外,頂層有香腸,底層仲有一塊炸薯餅,加埋熱熔芝士,超級瘋狂; 飽底搽左蛋黃醬,好味! 熱熔芝士嘅咸香,食時有拉絲效果,我呢個芝士控立即變成腰果眼,卡路埋有幾多? who care?
食緊呢個漢堡時,不得不叫杯凍檸茶飲下,WOW........清新感覺返晒黎!
係呢個假期尾聲,以呢一餐作為早午餐,確實岩數!