話說觀塘都幾多唔同嘅餐廳選擇~平時我都幾鍾意喺駱駝漆度搵嘢食!今次去咗依一間餐廳叫Add some thai restaurant🇹🇭見佢環境都好似幾舒服咁!入到餐廳都幾寬敞!真係有啲add some thai加咗啲泰國元素喺入邊,因為側邊有泰國啲波波燈同埋水流,有種好似去食流水蝦嘅感覺!我哋叫咗個$388二人套餐,都幾多嘢食選擇!同埋上菜速度好快!但係又保持到食物嘅溫度-酸辣鳳爪沙律🥗造型好可愛!係玻璃樽裝住嘅沙律,而酸辣的調味汁係另外放咗喺啲鳳爪上面~鳳爪的口感滑嫩仲要係冇骨-海蝦雜錦海鮮冬蔭功湯(2人)🍲第一次見冬陰功湯有埋蜆!好彈牙個人嚟講唔鍾意偏酸嘅冬陰功,所以佢做得啱啱好!-小食拼盤🍢拼盤中的小食多樣,從蝦片到豬頸肉,樣樣都是經典。特別鍾意佢嘅蝦片!勁似我喺台南食到即刻整嘅蝦片!炭燒味,而且好脆口好正-椰香墨魚汁意炒 配 軟殼蟹🍝泰國餐廳竟然有意粉,所以試吓🤣軟殼蟹外脆內嫩,濃郁的椰香和墨魚汁搞到我哋個嘴同埋啲牙黑蚊蚊😂好好笑- 馬拉盞通菜🥬以馬拉盞醬調味,讓通菜擁有了獨特的香氣和微微的辣味,口感清脆-泰式奶綠🍵抹茶的香氣和奶香的結合,讓人感到非常舒適-冰鎮卡通泰奶茶🐻真係

-酸辣鳳爪沙律🥗

-海蝦雜錦海鮮冬蔭功湯(2人)🍲
第一次見冬陰功湯有埋蜆!好彈牙
個人嚟講唔鍾意偏酸嘅冬陰功,所以佢做得啱啱好!

-小食拼盤🍢

-椰香墨魚汁意炒 配 軟殼蟹🍝

- 馬拉盞通菜🥬

-泰式奶綠🍵
抹茶的香氣和奶香的結合,讓人感到非常舒適

-冰鎮卡通泰奶茶🐻
真係有個熊啤啤喺上面!打卡100分!奶茶冰鎮後更添清爽

-三色芒果糯米飯🍮
讓人驚艷!芒果好香甜!而且勁有誠意真係有三隻色!我哋都認為呢一個糯米飯,可以媲美喺泰國食嘅💕

-絲網香脆蝦春卷(5件)🍤
呢個小食係另外叫嘅~春卷外層酥脆,內餡豐富,而且炸得唔油膩!