泰泰价钱💲: $78/ $98/ $120/ $93/ $31/ $59好味程度😋: 4/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 3.7/5回头率😚: 4/5-呢排食左好几间觉得唔错的泰国菜,今次先介绍呢间系佐敦的!佢哋好受欢迎好满座,记得早几日book枱,如果唔系walkin唔知有冇位🫠 餐牌上款式好多,有d特别的系要先预定菜式,记得可以留意下。生日的话叫芒果糯米饭仲可以有生日牌/生日碟,听朋友讲有时仲会有泰文生日歌😂都几啱庆生!-✅✅黄金黑金入球(1球)。有两只味,分别系墨鱼胶皮蛋同虾胶咸蛋。黄金皮蛋味道冇咁浓 蛋黄有小小流心,墨鱼外层都打到几弹牙😉 另一个的虾胶就可以更爽弹d,但入面包住咸蛋今到成件事更浓味。-✅✅泰式串烧沙嗲。好大串,猪牛鸡每样各2串,烧得唔过火,仲几嫩的又厚肉。d肉大大粒,唯一比较干身的系鸡肉。几中意佢个沙嗲汁,偏甜同有小小花生味😋-✅泰式蛋包金边粉。蛋包做得好靓!入面的金边粉有镬气,炒得好干身。如果啲粉可以再松散啲就好。味道上正常都系偏甜,有小小虾、鸡肉、豆腐亁。-🆗黄咖哩猪肉。呢个其实好多食材系入面,猪肉片唔鞋,仲有茄子、豆、薯仔🥔等,相当丰
泰泰
好味程度😋: 4/5
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 3.7/5
回头率😚: 4/5

🆗黄咖哩猪肉。呢个其实好多食材系入面,猪肉片唔鞋,仲有茄子、豆、薯仔🥔等,相当丰富,汁又多🙈可惜呢个汁唔够浓,好稀,够好多个人捞饭…有蔬菜的甜味中和一下,味道上系可以,甜中带小小辛香惹味。但完全不能接受咁水的程度,好似未收干水咁…

✅蒜蓉包。大大旧的3旧,焗到焦香焦香,边位硬脆,中间好软熟。最紧要够金黄够蒜蓉味,同埋有牛油香🧈

✅芒果糯米饭。呢碟系全餐饭性价比最高🤣 超多芒果🥭仲要系甜的🤤椰汁好多,够晒沾糯米饭,同埋椰浆的浓度同甜度都刚好!唯一觉得个糯米饭比较软同黏。
整体都ok既,冇想像咁惊喜。生日都建议可以来呢到!唔介意座位比较狭窄就好d啦!

#piggyfoodiein佐敦