2021-05-17
疫情後元朗已經執咗唔少手搖店😢 難得最近見到一間新開 仲以芝士奶蓋同芋頭為主打 全部由台灣直送😍▪️9/10▫️<< 芝雪大甲芋頭鮮奶 +小芋圓 >> $42 大讚芝雪奶蓋+小芋圓‼️奶蓋較杰身 飲落比一般芝士鹹香味重🧀 奶香味濃郁 唔夠喉要舔乾淨個蓋😂 芋圓份量多 咬落非常Q韌 芋香比一般芋圓重 一啖有齊芋圓、芋泥同芋頭粒 口感一流😋 ▪️8/10▫️<< 凍芝雪鮮鳳梨莎莎 >> $39採用台灣鳳梨🍍 質感綿密 食到啖啖鳳梨肉 菠蘿味勁出 唔似落果醬咁假 唔會過甜👍🏻 配上濃杰芝士奶蓋 creamy中帶點fresh~🐽總括嚟講 芝士奶蓋仲要加芋頭鮮奶⁉️ 本身怕會好流 點知完全唔會 係昇華🤤 芋圓同芝雪奶蓋好有驚喜 係我飲過咁多間手搖嘅TOP3以上😍 芋頭控同中意奶蓋絕對唔可以錯過 真心推薦💖