2008-01-19 25 浏览
经朋友介绍, 1月2日到天后的a la umai 食晚饭, 我们一行三人, 一开lift已经见到呢度设计得好有品味好有特色, 入到门口, 餐厅里面原来唔系好大, 灯光好暗, 好有情调, 如果同男友黎就正咯. 系餐厅个列窗外面就系维港海景, 见到晒湾仔及尖咀景色, 真系好靓! 当时都有几枱人, 但有音乐及歌曲伴著, 好舒服, 好私人感觉, 又唔会被其他人骚扰到, 可以同朋友慢慢倾计.之后我地叫左:* 巴哈马火腿+无花果侍应话无花果甜甜地,与火腿仲夹㖞. ]* 什锦刺身salad, [刺身好新鲜, 仲啖啖肉]* 小龙虾汤* 澳洲谷饲BB羊架 * 芝士焗杂菌* 嘉菲蟹* 日本蕃薯雪芭仲有d果汁咁啦.唔错,味道一流,环境又舒服又私人,但系我地叫得太多,食得饱得滞...吖! 有9折.

之后我地叫左:
* 巴哈马火腿+无花果[本来巴哈马火腿系伴哈蜜瓜, 但系个侍应话无花果甜甜地,与火腿仲夹㖞. ]
* 什锦刺身salad, [刺身好新鲜, 仲啖啖肉]
* 小龙虾汤[龙虾汤好浓郁架,面包可以点黑醋汁+olive oil,好贴心哦]
* 澳洲谷饲BB羊架[真系好好味道, 仲有三种汁点, 非常体贴]
* 芝士焗杂菌[特别,都未见过咁样present,系有小小水啫]
* 嘉菲蟹[新鲜,好多肉食,仲有蟹膏!]
* 日本蕃薯雪芭[呵呵, 又系未食过, 好掂!]
仲有d果汁咁啦.

吖! 有9折.