2019-05-28
我同老公都好喜歡食甜品,飯後甜品真係幾乎十餐九餐都是~係旺角想食甜品選擇都真係幾多,路過呢開甜品店,價錢又幾合理,以新鮮水果作為甜品店的主打,一向以健康飲食為主的我倆當然二話不説入去啦!龍珠星球 HK$42配椰汁西米/涼粉以水果為主的龍珠星球,我地選左椰汁底,上面有好吸晴的「龍珠」,其實是以蒟蒻內藏水果,分別有提子及火龍果為主,口感好特別~而旁邊仲有西瓜、芒果及蜜瓜等水果,滿滿的水果甜品好健康,而椰汁底好香椰子味,唔會太甜,不錯!香蕉朱古力窩夫 HK$55這個香蕉朱古力窩夫也是皇牌推介,以朱古力味為主的窩夫焗得十分香脆,而且朱古力味十分濃郁!而窩夫可以伴有兩球雪糕,而中間的雪糕球淋上朱古力醬,因為溫度比較冷,形成朱古力脆皮,口感一流,而且窩夫微暖夾上凍冰冰的雪糕真係好正!另外仲伴上切片的香蕉,香蕉夾朱古力真係好配,唔會太甜又可以有多重口感,正!香芒之戀 HK$48呢杯Smoothie真係衝要佢個樣而叫,我跟老公一人點左一款,呢杯係老公的,呢杯佢地真係花好多時間製作,睇到上面的畫花都特別用心,而玻璃杯都到到新鮮的士多啤梨作點綴~香芒味好濃郁,可以比較當季,唔會太酸,而且口感好香滑,精緻好
我同老公都好喜歡食甜品,飯後甜品真係幾乎十餐九餐都是~
龍珠星球 HK$42
配椰汁西米/涼粉
香蕉朱古力窩夫 HK$55
香芒之戀 HK$48
香芒味好濃郁,可以比較當季,唔會太酸,而且口感好香滑,精緻好味又解渴,而且水果仲好健康添!
粉紅季節 HK$48
而我呢杯就係士多啤梨味,士多啤梨味明顯比較淡味一點,但士多啤梨味都好濃郁同埋香滑,每個飲品面上的畫花都好唔同,真係好用心製作,唔止有表面,可以影相打卡,飲都係一樣咁正!回頭率超高!