2022-08-25 892 浏览
本身就係一個辣妹🌶🌶🌶嘅我喺香港不斷尋找四川嘅美食 呢一間位於旺角朗豪坊附近嘅四川店真係令我值得非常驚喜 暫時已經係我心目中嘅No.1川菜首選💯呢間麻辣烤魚真係暫時我食過最豐盛最多配料嘅一間 本身裏便已經附帶有千張豆皮芽菜豆腐魔芋 另外佢仲有五至六款配料俾你自選再加入去 我就揀咗最吸湯汁味嘅萵筍同埋苕粉 烤魚本身已經炸得非常脆口但係魚肉亦都可以保持非常嫩滑 而且份量超級大 我哋五個人食最後條魚都仲食淨少少 另外小炒牛肉對於芫荽愛好者真係唔可以錯過 牛肉本身走過油所以口感有昇華 不過對於芫荽好反感嘅我🤢都俾佢外表吸引咗嘗試左兩舊牛肉的確係幾好味牛肉 川北涼粉今次變咗粗條 問返侍應姐姐佢話因為廚房師傅唔見咗個刨涼粉儀器 所以今次暫時係用手切先 因為之前我食過一次係長條型比較幼身啲嘅 所以我自己個人就比較鍾意幼身嗰款嘅口感 但係味道依然不變嘅係一款好好嘅開胃菜酸酸辣辣的😍另外叫咗個干鍋肥腸 肥腸因為有熱鍋上變得更加香口脆口 配埋啤酒真係一流🍻🍺👍🏻💡溫馨提示呢間嘅辣到相當足夠所以建議唔係太食得辣嘅人最好叫少少辣就已經夠啦👻👻
💯