今晚六点半 行过见呢间泰菜馆有位 又到左晚餐时间有d 饿 就入左去食晚饭叫左以下食物:- 泰式木瓜沙律 (7/10) 辣辣地 不过不失 开胃前菜都ok- 酸辣椰汁鸡汤 (8/10) 加左椰子都仲有冬荫功既味道 都还好但重点系以下呢样 - 泰式船河 (-1000/10)入面有猪肉 猪肉丸 炸猪皮 都三块猪肝其他配料唔讲 但猪肝一咬入去 就有血水渗出黎。 我地同店员反映, 第一个店员冇声出,于是叫左第二个店员定唔知店长过黎,过到黎语气带不屑咁同我地讲: 泰国人食猪肝不嬲都钟意生食,我地都唔知香港人点食, 但我地就系咁食,你下次叫煮熟d 啰! 下!? 乜猪都会生食? 我真系孤陋寡闻。 本身都唔预佢退钱 只系想提醒下佢。 但店员咁既态度, 唔怪得香港既饮食业愈搞愈差, 原来就有你呢间害群之马。大家唔怕食生猪 同受气 可以过黎。 但我一定唔会再帮衬!

叫左以下食物:

但重点系以下呢样 - 泰式船河 (-1000/10)
入面有猪肉 猪肉丸 炸猪皮 都三块猪肝

大家唔怕食生猪 同受气 可以过黎。
但我一定唔会再帮衬!
泰式船河