2019-04-02
身為海鮮控既我專程為咗“航母海鮮盛宴”而黎。亦即係火鍋🍲叫航母只因佢個鍋大,係一個大長鍋。長鍋中堆滿新鮮海鮮,唔同既貝殼類(花甲、鮑魚、蜆、貴妃蚌)蝦🦐、蟹、墨魚仔 等海鮮 (見圖),除此之外仲有幾款蔬菜係底。另外仲包幾款配料打邊爐,我地揀左牛肉、牛肉粒蝴蝶腩、餃子etc加入辣汁一滾,海鮮就食得。辣汁唔太辣所以辣得唔夠過癮但同海鮮係幾夾既。海鮮方面按人頭比,我地四個人,四隻蟹當中有一隻係唔新鮮。蝦都有部分唔太新鮮,小小霉。有d失望!同埋由於一煲過嘅關係,越食啲海鮮會越老。而其他配料肉類餃子正正常常啦。-但留意飲料偏貴而分量不多,所以好易會叫幾次野飲。我地只係額外加左薯粉。埋單每位都要三百幾。-整體來講除咗成個鍋上枱嗰陣好有震撼感之外其實我覺得食正常打邊爐會仲好食。