2021-10-02
今日提早放工,約咗朋友食個early dinner,朋友揀咗間餐廳,位於牛頭角商業大廈裏面,裝修好文青feel😍光線充足,成個感覺好Fresh呢度都有一啲預先包裝左嘅麵包同蛋糕賣,仲有月餅訂購👍🏻侍應安排咗我哋坐窗邊卡位,仲睇到出面公園嘅花花草草,環境舒適位置亦闊落👍🏻呢度係用QR code點餐,啱晒而家疫情期間唔鍾意掂Menu嘅我😂我哋點左一個all day breakfast、奶油羅勒乾貝意粉、伯爵茶芝士蛋糕,另外仲有iced latte 、iced mocha❤️All day breakfast 超級豐富,有煎蛋、炒蘑菇、腸仔、炸薯餅、麵包、沙律菜,賣相精緻,個人特別鍾意佢個麵包,配佢附送嘅伯爵茶醬,味道一流😋意粉雖然睇落好多醬,其實一啲都唔油膩,配埋帶子感覺好健康好Fresh,啱晒女仔食👏🏻食完主菜已經好飽,但都要留番第2個胃食埋今餐飯個重點 🤣—— 伯爵茶芝士蛋糕🍰 本人平時好鍾意飲Earl grey,亦都好鍾意食cheese cake,呢個蛋糕就啱晒我。佢面頭係有少少燒焦咗的,令蛋糕更惹味!入面蛋糕亦好足料,有好香嘅伯爵茶味!但大家記住同朋友share,一個人真係食唔晒🤪
呢度都有一啲預先包裝左嘅麵包同蛋糕賣,仲有月餅訂購👍🏻
總括嚟講,呢個價錢,配呢個咁優美嘅環境+高質食物,係值回票價嘅🥰推介大家去試!