2021-04-09
今次就去咗尖沙咀呢一間分店,室內環境唔算大,但舒服乾淨,我係平日下午茶時間去的,仍然有lunch menu,但都有幾枱客人。-一口小食拼盤小食拼盤內有幾款小食,分別係煙辣腸、八爪魚丸、春卷、薯角,除咗薯角之外,每款小食有2件,八爪魚丸口感唔錯,春卷就唔夠脆口,其他整體無咩特別。-明太子鳳尾蝦意大利粉意粉有啲櫻花蝦配明太子醬,味道都好足夠,又唔會過鹹,意粉軟硬度適中,份量都好足夠,有幾隻大蝦,配鳴明卷,表面有啲三文魚籽,增添口感。-鮮忌廉黑松露醬雜菌意大利粉意粉好香黑松露味,但略為忌廉味道不夠濃郩 ,但雜菌份量都多,唔會得幾片,面頭有少許芝士碎增添口感。-冰果茶 味道不會太甜,茶底比較濃郩,所以水果味道唔會太出,但整體幾清新。-Flat White拉花就一般,咖啡味唔夠濃。-總結,係尖沙咀K11嚟講價錢都算合理,而且lunch menu 去到17:30pm,啱晒未食午餐的我,所以份量都好足夠,而且lunch menu 會跟湯&飲品,但我食當日話得返沙律🥗但沙律都新鮮。
一口小食拼盤
明太子鳳尾蝦意大利粉
鮮忌廉黑松露醬雜菌意大利粉
冰果茶
Flat White
拉花就一般,咖啡味唔夠濃。