2023-01-16
假期嚟到觀塘海濱長廊, 這裏真的好舒服, 放咗大海 吹吹海風, 人哋都成為我了 我們的假日好去處。 今次沒有帶食物來野餐, 海濱長廊頭段, 觀塘駱駝漆大廈附近, 看見這間台式餐廳, 店面闊落精緻, 而且也有套餐選擇, 就來試試新口味吧。紅燒三寶牛肉麵兩片又大又厚身的牛展, 肉質淋滑 又帶點彈力。 另外 是爽口的牛丸 和肉味濃郁的牛肋條, 如果有埋牛筋就更加perfect。 台灣麵爽口彈牙, 吸收了紅燒湯的精華, 味道香濃而不太鹹。麻辣雞肉乾撈麵 個撈麵的雞肉分量絕不吝嗇, 加上大量的麻辣醬, 吃起來香香辣辣的 十分過癮, 大量炸蒜蓉很香口惹味。 附送的鹵水蛋很入味, 蛋白是滑滑的。鹽酥雞+肉燥青菜 +炸花枝丸叻外點了幾款小吃, 鹽酥雞好鬆脆,鹹鹹香的 雞肉嫩滑。 炸花枝丸,大大粒金黃色, 都算幾彈牙。 肉燥青菜, 蔬菜都算新鮮, 肉燥份量都算幾多。綠茶多多+檸檬多多+迷你仙草凍每款主食可以12蚊 加飲品或者 迷你仙草凍。 飲品 酸酸甜甜, 都幾開胃解渴。 迷你仙草凍真係好抵食, 真係比想像中多, 仙草滑捋捋。
紅燒三寶牛肉麵
麻辣雞肉乾撈麵