2025-03-07 394 浏览
呢間餐廳香港好耐歷史,一排冇食又心思思掛住想食。餐廳嘅位置好方便,喺九龍塘地鐵站上蓋嘅商場入面,環境都係一貫咁舒服食物同埋服務咁多年都係保持水準。 **花雕醉雞🍶🐔** 呢個花雕醉雞真係一試難忘😍!雞肉超級嫩滑,花雕酒嘅香味完全滲入去,食落去有淡淡嘅酒香,但又唔會太濃,啱晒鍾意食醉雞嘅你👌。**手工鮮肉小籠包🥟** 小籠包控必試!呢度嘅手工鮮肉小籠包真係皮薄餡多,咬落去啲湯汁爆晒出嚟,鮮味十足💦!肉餡又滑又香,完全唔會覺得膩,食完之後仲想encore多幾籠😋。記得趁熱食,先可以食到最正嘅口感🔥! **金牌蟹粉生煎包🦀🥟** 呢個金牌蟹粉生煎包真係無得輸😲!外皮煎到金黃香脆,咬落去啲蟹粉湯汁爆晒出嚟,鮮味十足,仲有啖啖蟹肉,真係食到停唔到口🤤。如果你係蟹粉控,呢個絕對係必食之選👍! **上海擔擔麵🍜** 擔擔麵湯底香濃得嚟,麵條彈牙有咬口,仲有啲肉碎同花生碎增加口感,食落去好豐富👅,我食到一滴湯都唔剩💯! **招牌炒飯🍚🥚** 最後一定要試吓呢個招牌炒飯!肉鬆同鹹蛋黃嘅配搭真係好邪惡😈,但係好食到停唔到口🤤。炒飯粒粒分明,鹹蛋黃嘅香味完全滲入去,仲有啖啖肉鬆增加口感,食到最後一啖都唔會膩

**花雕醉雞🍶🐔**

**手工鮮肉小籠包🥟**

**金牌蟹粉生煎包🦀🥟**

**上海擔擔麵🍜**

**招牌炒飯🍚🥚**
最後一定要試吓呢個招牌炒飯!肉鬆同鹹蛋黃嘅配搭真係好邪惡😈,但係好食到停唔到口🤤。炒飯粒粒分明,鹹蛋黃嘅香味完全滲入去,仲有啖啖肉鬆增加口感,食到最後一啖都唔會膩👌