2017-12-14
媽子生日,諗住搵間近近地又未食過既放題,上網一搵見到大井町夠闊落,岩哂同好怕嘈既媽子食!唔使等位有得直入,見到有自助吧,你講得出既飲品都有,仲有生蝦、螺、生果、甜品、十足十自助餐咁坐低後待應已經比左張雪糕紙我,大概每人只可以點一樣!一黎梗係叫刺身啦,呢度仲有而家好少有既赤貝,赤蝦同甜蝦差不多甜,只係赤蝦大隻好多!北寄貝同帶子就係刺身中最新鮮好食既,有鮮甜既味道,另外仲有個白肉豚好似幾特別,但我唔敢食壽司亦都唔錯,d料好新鮮,由其係蟹籽,食落去‘爽爽’聲,而且細細舊,唔驚食剩!食完生冷野就食返d熟食啦,蟹粥好有驚喜,裡面有成隻蟹,仲有好多膏媽子就食左地獄拉麵,辣味同濃度都夠,只係d拉麵等得太耐軟左...食到呢度,我媽子話佢d熟野都唔錯,叫多個雞煲翅裡面好多冬菇,只係稀左d!燒物試左多春魚同鯖魚,多春魚燒到乾哂,但鯖魚就大大塊肉,冇鯹味,仲配上特別既柚子醋,夾左!另外又炒左個牛油帶子,竟然有鑊氣,上台仲熱辣辣,好有心既放題店