今日同男朋友周圍覓食,黎到一間咁有詩意嘅餐廳,頭頂嘅綠色植物讓人更有心思進食,而座位上嘅抱枕可以拎黎墊住條腰舒服咁食飯,都係餐廳嘅點睛之筆。呢間FOMO Cafe & Lounge環境好溫馨、舒適,有好多沙發位俾我地傾計。坐低之後好奇望望呢間餐廳有咩酒精類飲品,原來除左好多種唔同口味嘅cocktail,仲有bottle bear同五種紅酒,令人眼花撩亂🍷簡直啱曬一班酒鬼相聚。下午嘅聚會淨係得甜品先可以療癒我嘅心靈🍮店員推薦我地order抹茶麵包布甸($68),啱啱焗好嘅麵包布甸帶有濃郁抹茶香氣,每一啖都令抹茶控好滿足。甜得黎又唔會好膩,就算減肥中都唔會覺得有負擔。食完抹茶麵包布甸當然會覺得唔夠喉,呢個時候就需要再加多一樣甜品😄我地揀左口感清新嘅Lemon Meringue Tart,酸酸甜甜又充滿果味嘅口感令我回味十足,會好想再食多個~