2018-12-19 130 浏览
今日突然宵夜想食日本野,出開銅鑼灣,所以就係銅鑼灣搵食,發現到呢間野,有個自選套餐,為左一板海膽而衝來的!
呢到裝修好有特色,好似真係去了日本居酒屋的感覺!呢到宵夜時段仲有120分鐘任飲放題,岩哂鍾意飲酒,由於朋友唔太飲得,所以今次就冇試到佢個任飲放題啦!2人自選套餐 $398沙律:
點了豆腐野菜沙律,用了芝麻醬,配上很多滑豆腐!超大碟的沙律菜,又有蕃茄、士多啤梨同藍莓。羅馬生菜食落好新鮮,好爽口,豆腐好嫩,啖啖芝麻醬!鍋物:
鍋物就揀了雞丸豆腐野菜鍋,這個鍋很豐富,除了有雞肉丸,裡面仲有些粉絲、冬菇等。鍋個湯底好入味,為食物加添不了分數,雞丸啖啖肉,好香口燒物:燒物就點了鹽燒鯖魚,餐廳將鯖魚燒到外皮好香脆,鯖魚本身都好夠味,仲有成隻手咁大條!鍾意嘅仲可以吱啲檸檬汁!食事:大板難波牛肉石頭飯,食石頭飯指定動作,就係唔好即刻撈,等大概1-2分鐘,咁就會有飯焦!牛肉石頭飯有泡菜,所以食落唔會好乾,會有啲汁,牛肉都好juicy!刺身:
為左一板海膽而衝來的,當然都冇失望!份量多,配有紫菜、青瓜!海膽好新鮮,入口即融,好creamy,一啲腥味都冇!甜品:
最後的是甜品,點了一份紅豆及芝麻雪糕

2人自選套餐 $398

沙律:

鍋物:

燒物:

食事:

刺身:

甜品:
最後的是甜品,點了一份紅豆及芝麻雪糕!紅豆雪糕會有小小偏甜,吃得甜嘅會好鍾意;而芝麻雪糕好重芝麻味,讚!