2025-05-04 186 浏览
五一假期,當然要留港消費☺️今日到紅磡附近睇傢私,見到一間門面唔係好大但就比台灣魯肉飯相吸引左😍店舖唔算大,應該係二公婆自己用心經營店,好有善服務態度,值得推薦🤩點二款套餐清燉牛腱刀削麵🍜配料都好多,🤩牛腱筋燉非常入味,夠林筋位有咬口,豆腐卜,白蘿白吸收濃濃牛骨湯,刀削麵夠寬夠彈👍配一杯冰凍薏米水,解渴,清涼,正😄鮑魚存滷肉飯🍛鮑魚仔細細粒,但口感都幾好,滷肉真係巨好食,一點都唔會油膩,而且唔會好甜,因為台灣嘅滷肉飯係非常之甜,有滷水香,滷蛋吸收滷汁入晒味😋一大碗飯,朋友都食到干干淨淨.朋友話食到底都唔會見到油沉澱,好滿意下😜配一杯冰凍冬瓜水,甜甜地,夠冰又解渴😄佢地小食都好經濟,都係12起,我地都中意食菜之人,所以都點一碟菜心,一碟蛙蛙菜,一碟生煎鍋貼🥟雖然白灼,但應該加左佢地自己做醬油,白灼菜都變咁好味,一口餃子,應覺有啲似日式,煎到二邊到金黃色,好味😋
五一假期,當然要留港消費☺️

點二款套餐
清燉牛腱刀削麵🍜

配一杯冰凍薏米水,解渴,清涼,正😄
鮑魚存滷肉飯🍛