2021-08-31
牛頭角工廠區,很難找到比較舒適餐廳食野,正在煩惱之際,朋友建議帶我嚟呢間餐廳,在觀塘道位置,交通非常方便。扶手電梯上一樓,望向右手面,就係餐廳了。餐廳裝修非常寬敞雅致,用淺色為主調,望上去感覺很舒服自然。而且分有中央的sofa位, 面對窗高櫈子座位,一般餐桌座位,3種選擇都有。最令我感興趣的,就是原來此店是動物友善餐廳。我想,以後我可以帶我的狗狗來幫襯了。各位狗奴才又多個蒲點啦。食客都是透過QR code的形式在餐廳網頁下單,真是既方便又快捷。我點了以下幾款:雞肉黎麥蛋凱撒沙律🌟🌟🌟🌟~雖然雞胸肉,但出奇地不(鞋)口。👍而且沙律汁調較得好好味。加埋溫泉蛋,食材非常豐富。巴拿馬火腿牛肝菌汁意粉~風味十足嘅火腿,配上意粉。意粉粗幼,軟硬適中,俾個like。🥰🥰🥰但汁略嫌濃左些少,減一下更好。雞胸溫泉蛋冷麵~溫泉蛋好好味,麵條都唔錯,加上芝麻沙律漿一起吃,感覺唔錯,但總括略嫌碗底的汁有些咸,減一點點會更好。伯爵茶蛋糕🌟🌟🌟🌟~蛋糕上碟配以一小杯香濃咖啡,淋倒在蛋糕上,非常香濃味。蛋糕伯爵茶味十足,茶味與蛋糕味配合得剛剛好。😋😋😋😋😋下次我一般帶埋我Honey主子嚟拍吓拖吓,放鬆吓。🦊👩
下次我一般帶埋我Honey主子嚟拍吓拖吓,放鬆吓。🦊👩