2018-01-29
呢日出咗去大角咀做嘢,諗起朋友話想試呢間餐廳,於是就去會一會佢啦! 原來餐廳係喺酒店裡面,餐廳早上提供西式自助餐,晚上就提供日式食品。睇完餐牌,就同朋友揀咗自游火鍋餐 (2人前)。火鍋醬料 - 有蔥、蒜蓉、炸蒜、醬油、辣椒等,客人可自由混醬。壽喜燒 - 火鍋湯底揀咗呢款,貪佢甜甜哋又唔會太濃。澳洲 M4 Oyster Blade 和牛肩背、日本四元豚肉 - 肉類有呢2款,牛肉肉味香濃,唔會覺得好油膩,豚肉就軟滑,唔錯! 田園菜籃 - 有齊冬菇、蕃茄、粟米、娃娃菜、生菜及菜心,蔬菜籃都算大份,全部蔬菜都好新鮮,配埋壽喜燒湯底好夾。時令海鮮拼盤 - 有蝦、蟶子、鮑魚、元貝、蜆、蠔及魷魚7款海鮮,我最鍾意食蟶子,夠爽夠鮮甜,正!用餐期間,店員會收捨枱上吉碟,等食客可以有更多空間打邊爐; 另外,亦會主動為客人添加熱茶,態度有禮,值得一讚! 整餐都坐得舒舒服服!
睇完餐牌,就同朋友揀咗自游火鍋餐 (2人前)。
火鍋醬料
壽喜燒 - 火鍋湯底揀咗呢款,貪佢甜甜哋又唔會太濃。
壽喜燒
澳洲 M4 Oyster Blade 和牛肩背,日本四元豚肉
田園菜籃
時令海鮮拼盤