2020-11-22
南豐紗廠大家都唔陌生,固有感覺都係文清打卡嘅地方,🌿🍃近排開咗一間新嘅中式餐廳,可以食下點心嗌餸食飯,地方又大坐得舒服🥳🥳飛機流沙包( $32 )✈️🛩造型好可愛,小朋友一定好鍾意,唔使驚佢哋唔識食嘢,唔好以為佢得個樣呀,真係超級流心㗎🍮🥞奶黃味都好香🤤🤤蟹膏春卷($32 )呢款春卷好足料🦀🦐每一啖都咬到蟹膏蟹肉同埋蝦肉,一上枱熱辣辣卜卜脆,正呀😍麻辣鵪鶉蛋燒賣( $42)飲茶又點可以唔叫燒賣食呢🌶🌶呢度嘅鵪鶉蛋燒賣另外有一支麻辣Test tube比你自己加辣油上去,好玩又好味游來游去金魚餃( $34 )🐟🐠🐳你個名咁得意原來真身係真係好似一條金魚咁上面查咗金箔,仲有兩隻眼睛👀好qq雲吞擔擔湯麵( $46 )🍜想讚下呢個擔擔湯麵,本身純粹諗住驚唔夠飽所以嗌個麵,但係點知出奇地好食,因為我自己鍾意食辣,而佢嘅麻辣係好香但又唔會麻到令你失去味覺,而且有成五粒雲吞🥟🥟cp值好高醬皇炒腸粉( $56 )炒腸粉就覺得佢略嫌多咗啲油同埋重口味咗少少,冇計啦吵得香口嘅一定要落咁多油哈哈古法棗皇糕( $23) 🍰最後我想講佢呢個棗皇真係好好味,層次分明,仲見到有紅棗碎,絕對唔係Hea😍😍飲茶除咗食物質素
飲茶除咗食物質素好之外環境都好重要🤗🤗我自己唔係幾鍾意平時茶樓嘈到街市咁,下次飲茶我都會揀嚟呢度啊!🤪😆