招聘中
16天前
薪金面议
24天前
2024-04-04 174 浏览
我哋6點到,趁無乜人影低呢個moment,好有feel😆轉頭就坐滿人了~鍾意嚟呢間新泰,裝修靚靚之餘,全幢夠哂大,就算全場爆滿,都唔會好噪吵,可以傾吓計,慢慢嘆;而且最正係正正灣仔地鐵站隔離,唔使2分鐘腳程,食飽飽跳上地鐵,勁快返到家😊😊馬拉盞通菜落完order即炒,香噴噴上枱~依家食通菜啱啱好,夠哂嫩;一直覺得馬拉盞d咸香、蝦米仔。。。同通菜係prefect match,又唔會好咸,但又提升通菜,好惹味!原個菠蘿咖哩蝦 其實睇中佢原個菠蘿,諗緊揀飯定蝦好,後尾決定食燒雞釀飯,菠蘿就配🍤。原個菠蘿令成件事好誇😂勁大件頭!首先好多蝦,有6、7、8隻~底下原來係雜菜,個菠蘿有幾深,雜菜就有幾多。咖哩味唔錯,唔辣,但好香口。配蝦&雜菜好好味。蝦大粒、爽口;d雜菜係泰式款,青綠色嘅圓茄子、細細條粟米仔,食得出好新鮮,讚!泰式燒春雞釀香茅黃飯 店員見我哋揀緊餸,話不如試吓呢個燒雞釀飯,一定讚!最後我哋聽佢介紹,果。然。掂。上枱見呢隻燒春雞都幾大隻,入面仲塞滿飯😂首先試下脾位,咁嫩滑嘅,好surprised!同埋隻脾肥嘟嘟的,啖啖肉之餘,燶燶地,調味相當好,帶點BBQ味~底下的香茅黃飯,有點炒飯f

馬拉盞通菜

原個菠蘿咖哩蝦

泰式燒春雞釀香茅黃飯

首先試下脾位,咁嫩滑嘅,好surprised!同埋隻脾肥嘟嘟的,啖啖肉之餘,燶燶地,調味相當好,帶點BBQ味~底下的香茅黃飯,有點炒飯feel,吸收了雞油,每一口都好滿足。仲配埋一個沙律食,酸酸甜甜咁,好fresh。

雪糕芒果糯米飯
店員見我哋食到咁上下,細心地詢問使唔使上埋甜品,加分啦!
呢個甜點亦係店員推薦,糯米飯仲係熱熱的上枱,梗係要趁熱食,好軟軟糯糯;新鮮嘅椰青片、香甜的芒果,仲有芒果雪糕,集哂我至愛於一身嘅甜品,必食啊。
2024-04-03