2019-03-07 389 浏览
我就唔係日飲咖啡,但另一半好喜歡飲,每日一杯果種,今日到「美麗華商場」,我地一直都比較少落到最低果層,因為通常都係行下GU/U記,原來地下有間Coffee Shop,環境幾舒服,就即興地坐係到飲杯咖啡。餐廳內外環境以坐商場環境為主,比較少人同寧靜,好舒服,有啲似外國商場內既Café。食物選擇唔止飲咖啡,仲有啲輕食,例如沙律、多士等等Flat White $37(Reg)嘆左杯據說源自澳紐既Flat White,Flat White同Cappuccino及Latte類近,但又不是完全一樣,大概係Latte濃味啲,奶泡比較少。呢到既Flat White入口幼滑,奶同咖啡比例剛好,唔會有一方搶左味道,唔錯。咖啡白朱古力西多士 $58另外叫左個多士試下,因為見佢係因咖啡整成。以咖啡粉溝上白朱古力塗上多士內,整碟再灑上糖霜。多士烘得夠脆,一啖咬落去有咖啡粉既香氣溢,香氣被味蕾帶黎既衝擊更多,不過略嫌乾身左啲,因為個醬唔濕口,如果再搭配個咖啡醬口感會更好。後尾先知原來呢一間都係連鎖店,雖然分店不多,但會remark,經過想嘆杯咖啡坐下唔需要只去Starbucks/Pacific Coffee,多一

餐廳內外

食物選擇

唔止飲咖啡,仲有啲輕食,例如沙律、多士等等

Flat White $37(Reg)
Flat White (Reg)

咖啡白朱古力西多士 $58
咖啡白朱古力西多士
咖啡白朱古力西多士

後尾先知原來呢一間都係連鎖店,雖然分店不多,但會remark,經過想嘆杯咖啡坐下唔需要只去Starbucks/Pacific Coffee,多一個選擇。
2019-03-06
Flat White (Reg)