2022-06-14
芝加哥串燒酒場📍大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖=====================
昨晚難得有時間,同屋企人行下街,見到間食串燒就試下呢間有多款串燒小食海鮮,同家人朋友食住串燒,飲下野,都幾舒服寫意我地叫左半打芝士燒廣島蠔🦪肥美先甜,加埋芝士🧀,絕配🤤鹽燒鮮白鱔串將白鱔串起,方便易食,而且白鱔本身夠厚肉,啖啖肉得來鱔皮又燒到脆脆地👍🏻香蔥燒扇貝可以選擇轉香蔥芝士燒,再加埋扇貝的鮮味,推薦香蔥燒蟶子皇好好食😋厚肉彈牙,不需太多調味料,已經勁鮮甜炭燒法國鵝肝串鵝肝油脂吾會太厚,入口即溶,家人覺得吾錯燒羊架可以選擇3/5/7成熟,我地揀左7成熟羊肉嫩滑多汁,食到羊既鮮味, 而且一d都唔羶,脂肪岩岩好,分佈平均👍🏻👍🏻👍🏻最後叫左兩杯果酒「The Sexy Monica」「Rainbow」店員推介,甜甜水果味,易入口,不苦🙈枱面有點餐子,可以自助點餐,亦都有圖片輔助,方便客人點餐下單後,等大約15分鐘左右,就把燒好的食物上枱,時間不會等太耐
📍大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
=====================
昨晚難得有時間,同屋企人行下街,見到間食串燒就試下
我地叫左半打芝士燒廣島蠔🦪肥美先甜,加埋芝士🧀,絕配🤤
鹽燒鮮白鱔串
香蔥燒扇貝
可以選擇轉香蔥芝士燒,再加埋扇貝的鮮味,推薦
香蔥燒蟶子皇
好好食😋厚肉彈牙,不需太多調味料,已經勁鮮甜
炭燒法國鵝肝串
鵝肝油脂吾會太厚,入口即溶,家人覺得吾錯
燒羊架
可以選擇3/5/7成熟,我地揀左7成熟
枱面有點餐子,可以自助點餐,亦都有圖片輔助,方便客人點餐