2021-07-16 16 浏览
好耐都無去將軍澳,不過宜家搭港鐵其實都四通八遠。如果放假前夕唔想咁多人又想鬆一鬆,可以選擇位於將軍澳【澳南海岸】的餐廳,大部分都令人舒暢感覺。𝐻𝒶𝓅𝓅𝓎 𝐹𝒾𝓇𝒹𝒶𝓎 我就揀左𝔸 𝕋𝕒v𝕠𝕝𝕒 𝕓𝕒𝕣 & 𝕘𝕣𝕚𝕝𝕝,西餐又有酒又有美食,環境又幾好,最緊要舒服。餐廳會有2人餐的關係,都相當抵食有前菜、沙律、餐湯、主菜及特品,仲可以包2杯飲品酒精都可以只需要 $788,如果2個人想浪漫白酒配上牛扒就最好不過。蕃茄濃湯濃郁的蕃茄濃湯內裡原來有蝦肉在內,熱辣辣的關係蕃茄味出眾並帶有少少辣度,旁邊並有一小塊法包同吃,相同唔錯之選。招牌田園沙律田園沙律頂層加入牛油果立即清新又健康,並有雞蛋、青瓜、沙律菜配上少許檸檬汁,令人胃口大開。白酒汁紐西蘭青口前菜有四款的選擇,選擇了白酒汁紐西蘭青口。青口的份量以2人份量恰到好處,青口煮得相當惹味令人津津有味道,旁邊的牛油蒜蓉包更加是靈魂所在,令人愈食愈滋味。安格斯肉眼扒 14安士終於來到主菜安格斯肉眼扒,一上桌厚切的關係相當吸晴,紋理分明配上燒汁,肉質鮮嫩口感一流,2人份量相當足夠。醬燒豬仔骨(半份)我至愛的莫過於醬燒豬仔骨,因為大多燒得後淋軟而且啖啖肉,

蕃茄濃湯

招牌田園沙律

白酒汁紐西蘭青口

安格斯肉眼扒 14安士

醬燒豬仔骨(半份)
我至愛的莫過於醬燒豬仔骨,因為大多燒得後淋軟而且啖啖肉,還有香脆的薯角炸得香脆無比,沒有半點抗拒的理由。

自家製提拉米蘇
最後甜品都會有2款的選擇,其中𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊咖啡味道與手指餅,兩者都能夠達到平衡點,甜到恰到好處。

朱古力布朗尼
另一款的甜品全為喜歡朱古力的朋友而設,脆口的外層濃郁的朱古力味道,的確令人大滿足。以$788的價錢,完全超級貼地價錢,可以再來吧~
2021-06-24