2024-01-30 140 浏览
块面扑鼻嘅香气,一入到这家泰国菜餐厅,就已经令人垂涎三尺😍!首先,泰式海鲜沙律卖相一流,酸辣开胃,青口同虾都超级鲜弹,啖啖肉感,粉丝吸满咗汁液,食落去有层次,真系过瘾!酸辣凤爪就真系鸡皮麻麻嘅完美口感,够晒弹性,加上酸辣劲够,入口即化,一啖又一啖。马拉盏炒通菜,质素保持得好好,镬气扑面而来,一啲都唔腻口,完美配搭。柚子沙律爽口,真系嚟呢一食必点嘅小菜,一开场已经惊喜连连。泰式鳯爪就有啲挑战极限,比平时食嘅辣上好几个档次,但就系咁,我都欲罢不能!最后嚟个经典嘅咖哩蟹配蒜蓉包,简直就系绝配中嘅绝配啊,蟹肉嫩滑,咖哩香浓唔腻,蒜香包就吸满咗咖哩汁,口口都系幸福滋味。遗憾只系炒蚬同飞天通菜略为普通,不过整体感觉,这家餐厅绝对值得一食再食!👏🌶️🍋