2015-01-16 1906 浏览
阿拉丁一向都系我地既饭堂, 因为又抵食又好食, 所以再黎食过. 平时每次黎都系叫咖哩鱼set , 但今次试下新野, 原本想散叫, 但系散叫唔抵, 所以试下咖哩虾set.一个set 包括: 炸薯角, 铁板鸡, 咖哩虾, 白饭或印度尖米饭, 烤饼, 脆饼, 两柸饮品.炸薯角(4件) – 前菜, 系我既最爱, 外里炸得好脆, 里面包住既系薯仔蓉, 配绿色既淡咖哩辣酱, 好开胃.去骨烧烤鸡(4件) - 铁板鸡系用红咖哩甜辣酱腌左之后去烤既鸡, 放向铁板上枱. 鸡下配菜系洋葱, 我钟意向佢岩岩上枱重系热既时候, 加d 柠檬汁上去, 正! 由于佢系烤, 所以比较干身.咖哩虾 - 黄咖哩酱….虾十分之十分之”声”…..好彩系甜甜地既黄咖哩酱, 送饭同点烤饼一流 ! 我最后只系食左一只虾………………白饭或印度尖米饭(1份) – 二简一, 去得食印度野, 梗系简印度尖米饭, 尖米饭染左黄色, 红色, 但其实冇味, 饭味唔重, 口感唔同白饭, 比较硬.烤饼(2件) - 腍腍地, 好有口感, 但都系同饭一样, 都系冇味既, 不过用送黄咖哩酱或送𩠌系最好既, 因为唔系影响咖哩既味道.脆饼(1件) - 第一次食
炸薯角
铁板鸡

印度尖米饭/烤饼(
脆饼(1件) - 第一次食, 一开始系脆既, 但过左半个钟, 就开始腍啦, 所以要早d 食左佢, 一样冇味, 不过脆脆地, 几特别, 都系要黎点酱食.
脆饼
芒果乳酸-饮品就唔讲啦, 因为冇特别… 只系想饮冻既又唔太甜既野. (拉茶- 味道比较甜)
芒果乳酸
总括黎讲,我地系觉得好味既,除左个虾之外,而且价钱合理。

题外话/补充资料: 水准系有少少下降。。
2015-01-14
炸薯角