2021-01-03 399 浏览
𝑪𝒐𝒖𝒏𝒕 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒆𝒎𝒐𝒓𝒊𝒆𝒔, 𝒏𝒐𝒕 𝒕𝒉𝒆 𝒄𝒂𝒍𝒐𝒓𝒊𝒆𝒔....呢間位於土瓜灣嘅cafe相信都好為人熟悉。入座前,店員已提醒有用餐時間。介紹吓今次叫嘅食物先。..首先係自家製煙豬腩肉芥末籽醬意大利粉,雖然係芥末籽醬,不過食落唔會覺得辣,反而帶點酸味,幾特別同醒胃。煙豬腩肉好香口,但意粉略硬。之後到Coffee Tonic,同平時飲開嘅有少少唔同,呢到會加入橙酒。一開始飲有啲唔慣,但再飲落又會迷上佢嘅清新。最後就去到主角,Tiramisu Soufflé Pancake。一上枱見到個pancake騰騰震,pancake蛋香好濃,再加埋啲cream,入口即溶。伴碟配有咖啡酒,但同朋友都覺得唔落仲好食。..土瓜灣食嘢黎講,佢算有點小貴。下次嚟食嘅話,絕對會係因為佢個pancake。
呢間位於土瓜灣嘅cafe相信都好為人熟悉。
入座前,店員已提醒有用餐時間。
介紹吓今次叫嘅食物先。

下午茶