2018-09-12
今晚同男朋友黎到新開既top商場,個商場好新好多野睇仲好多野行咁行下行下見到隻大大monchhichi係餐廳門口好得意呀之後再望下餐廳,是賣日式食物,又有咖哩飯、小食、甜品,都唔錯,所以決定入餐廳食野了食物價錢不是太貴,因為這是一間卡通主題餐廳。而且餐廳內環境真是到處都滿滿monchhichi又可以不停影相,好靚每個座位上都有個好可愛既cushion,仲可以拎呢一對monchhichi一齊影相,一齊坐,一齊食飯fans實開心了我們點了兩客咖哩飯,食物的賣相都有monchhichi的圖樣以紫菜粉灑在芝士片上形成了monchhichi的樣子好可愛呢呢款咖哩蛋包飯味道好多時都會怕主題餐廳花上了心思去佈置餐廳,而忽略了食物的質素。但呢間餐廳不但環境靚,食物都好好味蛋十分嫩滑,而且份量不少的厚厚既滑蛋下面包著飯,配合一齊來食時好惹味的另外,我都十分喜歡呢款咖哩汁,咖哩味好香,但又不會太辣呢款主要既分別是多配了一條爆汁芝士豚肉腸是北海道直送的,肉質飽滿,juicy又彈牙好滋味食過了正餐後,點上了一份甜點賣相都是好精美。又有monchhichi樣貌既裝飾倒入了糖漿更為滋味,甜甜的好喜歡這份甜點,因為
行下行下見到隻大大monchhichi係餐廳門口好得意呀
日式咖哩蛋包飯
蛋十分嫩滑,而且份量不少的
厚厚既滑蛋下面包著飯,配合一齊來食時好惹味的
另外,我都十分喜歡呢款咖哩汁,咖哩味好香,但又不會太辣
日式咖哩豚肉腸蛋包飯
食過了正餐後,點上了一份甜點
原味梳乎厘pancake
好喜歡這份甜點,因為pancake做到十分鬆軟,而且蛋味香濃,好正好想再來多一份
可惜呢個甜品製作要半小時,只好下次再來品嚐了