2018-08-24 108 浏览
成日系openrice都见到依一间好评不断,食物望落又几雅致,系一个星期五晚上就同大学同学黎试下,happy friday.餐厅气氛不错,不算太多人,室内噪音不大,算系舒服侍应服务同到,不会让人感到人手不足或者服务不周.依个扒大虾沙律配彩色蕃茄黑醋榄油,清清地,两只大虾都好新鲜,肉质厚实,不错不错.三文鱼他他,巴马火腿蕃茄莎莎多士好好味,味道浓郁,同朋友都争住食呢!依个会encore!.烤野菜卖相几靓,好似艺术品咁,都煮得易咬,不会过生,不过原来全部都系西兰花同椰菜花,唔钟意既朋友要注意下!.黑松露薯条,对得住价钱,有微微既黑松露味,都炸到脆脆地,餐前小食来说几抵食.红酒黑松露野菌烩牛脸颊肉配法式薯蓉:个肉好入味同易咬,唔系系外面容易食到既牛部位,薯蓉好重牛油味,好满足呀!三个人分刚好呢!.朱古力千层蛋糕:同我想像中既千层有点出入,其实用千层慕丝会更贴切这个不太甜,钟意食巧克力既朋友会好钟意!朱古力味浓!.朱古力布朗尼配法式马卡龙:本人不太好马卡龙,都系同一般马卡龙一样甜,但个brownie就几不错!厚实,不会太湿,预得刚好呢.Beach baby,清新,好香荔枝味,加埋薄荷叶,可以解

餐厅气氛不错,不算太多人,室内噪音不大,算系舒服
侍应服务同到,不会让人感到人手不足或者服务不周

扒大虾沙律配彩色蕃茄黑醋榄油

三文鱼他他,巴马火腿蕃茄莎莎多士
好好味,味道浓郁,同朋友都争住食呢!依个会encore!
三文鱼他他,巴马火腿蕃茄莎莎多士

烤野菜卖相几靓,好似艺术品咁,都煮得易咬,
烤蔬菜

黑松露薯条

红酒黑松露野菌烩牛脸颊肉配法式薯蓉
这个不太甜,钟意食巧克力既朋友会好钟意!朱古力味浓!
朱古力千层蛋糕

朱古力布朗尼配法式马卡龙

Beach baby,清新,好香荔枝味,加埋薄荷叶,可以解一解腻,值得一试!
Beach  Babe

士多啤梨芝士饼奶昔,加埋依个真完美的一餐,好好饮,虽然不太饮到有cheesecake,但冇想像中咁腻同饮落唔会有觉得好肥既感觉,加上卖相真系一流
Strawberry  Cheesecake  Milkcake

值得一赞系一张过既menu,简单易睇,又唔使同朋友争menu睇
2018-08-08
扒大虾沙律配彩色蕃茄黑醋榄油