2008-06-05
(印象中, 從未寫過麥記的食評 =P)小二心情麻麻, 於是陪佢去食麥記等佢開心番D!來到當然試新野, 所以點左一份玉子將軍漢堡餐, 另加一個玉子將軍漢堡及一個抺茶紅豆批. 可能夜左(其實都係八點幾0者), 只得咖哩shake shake粉. 我好鍾意食薯條, 今次d薯條熱辣辣, 新鮮炸起, 加埋咖哩粉的香味, 少少甜, 少少辣, 好惹味. 平時食薯條會用大量茄汁配食(小二經常覺得我係為食茄汁而食薯條, 哈哈), 但今次差點忘了要點茄汁呢!!! 至於玉子, 雖然賣相唔掂, 但食落都唔錯喎, 尤記得好唔鍾意食第一代的將軍漢堡, 個汁又難聞又勁甜, 好難食!! 但之後推出的第二及第三代已沒有了這個問題, 加上今次的玉子軟軟的熱辣辣, 個沙律汁又帶點檸檬酸味, 好易入口, 幾好味!!小二本來叫我在蘋果批及抺茶紅豆批中選一. 我喜歡抺菜, 加上有人包底, 喜貪新的我當然選後者. 但我覺得味道有點假及太甜膩了, 還是蘋果批好(我喜愛指蘋果批雪凍食呢)!!笑面是給薯條及玉子的! ^^
小二心情麻麻, 於是陪佢去食麥記等佢開心番D!
笑面是給薯條及玉子的! ^^