2021-08-15 764 浏览
與水母共醉於月亮大海以往同朋友 同同事 食完飯 想續碗, 可能去甜品舖,又式者可能去飲杯珍珠奶茶。但係想傾得更deep更到肉,又或者星期五六晚放工後想去輕鬆下,酒吧肯定係首選。 銅鑼灣 耀華街 新開酒吧Moon Ocean, 畀我嘅感覺,完全係,「嘩,銅鑼灣既海洋公園啊~」Moon Ocean設計一整個新穎又Stunning, 打開𨋢門徒甫進入酒吧, 感覺置身於海洋公園的海洋水族館, 放眼望遠酒吧檯最種要的「酒」都好似 金舖裡嘅金飾 展覽無遺。 當然不得不提嘅仲有係 水母館, 隻隻 水母在魚缸裏飄啊飄啊飄, 加埋不同嘅燈光效果,完全有種與水母共醉於大海的感覺。講真,去飲酒的確幾喜歡試下 酒吧的Signature Cocktail, 包保只有呢到飲到。Passion Iced Tea熱情果的酸香,清新爽朗,加埋Belvedere Vodka, 完全溶入,熱熱夏天正好解暑。Pinky Nip荔枝加玫瑰花 的組合 ,女士肯定愛不釋手, 喝一口果然冇叫錯, 花香淡淡, 甜與香都適中。朋友另外叫了杯Classic.的Cocktail, Tequila Sunrise,一片香橙,加上橙汁以及紅石
與水母共醉於月亮大海

Passion Iced Tea

Pinky Nip

朋友另外叫了杯Classic.的Cocktail, Tequila Sunrise,一片香橙,加上橙汁以及紅石榴糖漿,正好教人黃昏時要與一杯tequila 共醉。

泡菜魷魚
魷魚厚肉帶爽口,加上泡菜的 微微香辣,醒神!