2018-08-02
約了今晚同朋友食飯慶祝,但又唔想食要餐,即刻openrice 搵下有咩新野試,就俾我地搵到間好味又就腳的日本餐廳!鋪頭唔算話好多位,但有outdoor,樓底就超級高,坐得幾舒服。我地兩個食左3-4人份量的野食,叫到成枱都係!朋友叫左個三文魚壽司set,我就叫左個吞拿魚set。吞拿魚同三文魚非常鮮味,一個拼盤有哂唔同食法,性價比高,好有幸福的感覺~手握嘅飯口感好好,又唔會太鬆,又唔會太實~呢間串燒都好出名,所以驚死唔夠食,仲叫左個海洋之盒,海鮮串燒share。每個串燒都非常有水準,有鯖魚、三文魚、海蝦、鰻魚,魚夠鮮味同滑,質素非常高!因為menu 實在太吸引,就算好飽都好想叫,一路傾一路食,一食就食左3個鐘。每串都可以同人開心share,正啊!海蝦大大隻,串燒拼盤當中鰻魚係我的最愛,唔乾又入口即溶,好想食多串啊!食到大滿足,超級飽,但女人有兩個胃,一定要用甜品作完美句號。我地最後叫左個士多啤梨芭菲,好味到要大叫~一齊share 最開心!呢間野非常full,7點已經好多人~~
每串都可以同人開心share,正啊!
海蝦大大隻,
呢間野非常full,7點已經好多人~~