2016-10-25 721 浏览
數數手指,我十年前都已經識食一壽司的深夜半價壽司,當時係食旺角好似係雅蘭商場,我淨係記得有好大的魚缸,對住魚缸食勁好feel,當時仲係學生的我覺得一壽司係全世界最好食壽司到左十年後今日,又再食,質素點都比唔上以前,但以深宵壽司半價黎講,佢算係一個唔錯選擇三文魚都算新鮮,冇咩大特別,正常連鎖店都應該要有的質素。蟹棒我覺得唔夠新鮮。軍鑑、手卷都好差,紫菜林晒 唔脆口,食過幾次都係咁。花之戀、炸蝦炸蠔都好食,炸物唔錯,炸得好香脆亦唔會乾身,唯一批評係炸蝦壽司上一般會加d沙律醬,但佢加個d唔似平時食開個個隻醬,冇咩沙律醬味,我唔識形容。最後,我同埋我男朋友要一齊強調十次,點解d wasabi完全冇料到,一d都唔攻鼻,呢個係最令我失望的地方。整體黎講係唔差,但問我佢有咩過人之處,我覺得冇,如果正價食我就唔會,但深宵時段食半價,咁抵就冇咩所謂啦!
軍鑑、手卷都好差,紫菜林晒 唔脆口,食過幾次都係咁。
2016-10-22
$95 (宵夜)