choi0623hk
與别不同的串燒
choi0623hk
2016-08-31
关注
有日行過油麻地,見到幾個o靚仔係間鋪度打掃緊,原來係老闆黎,話遲啲開張,咁就約左幾個frd去試新野。

先講下個餐牌(掛住食唔記得影), 有幾樣野都係平時係街少見既,好似西班牙乳豬,煙肉秋葵,花雕醉雞翼等

反正我地幾個就乜都試下,講下個牛脷先本人其實係唔喜歡牛脷同wasabi既,朋友叫左都冇辦法唔share, 值得一讚既係牛脷有好香既蘋果木煙熏味,肉質好軟,入口即溶,wasabi味唔太重中和左燒烤既油膩感,好好食

最大路既牛肉超抵食,啲牛肉一粒粒好似牛扒咁,都只係14蚊一串,老闆仲透露佢係用巴西牛,唔係大陸牛,牛魔王人仕必食!

平時食雞翼不外乎,炸,煎,buffalo wing, 辣味雞翼,而花雕雞翼通常都係涷食,老闆將佢帶係串燒界,估唔到個味好夾仲好入味,鐘意食雞翼既推介

煙肉秋葵與新彊豬肚,我鐘意個豬肚,煮得夠腍,唔un。而秋葵煙肉就口感好有趣,一方面好有味一方面好漿,只有呢度先有。

我地仲點左豬頸肉(抱歉掛住食冇影相),泰式醬好入味,肉汁鎖住係肉入面,燒完出黎一d都唔乾,必試!

最後就係大啡菇,老闆似乎係全能廚師,自制左香草醬放係菇上面燒,隻菇好大隻,我地四人每人分左半隻已經好滿足,香草醬味唔搶過菇味,菇仲好多汁,十分滿足

總結:出餐速度十分快,食品每樣都有水準而且每樣都有各自既特色,可見老闆落左不少工夫。肚就得一個,遺憾冇辨法食到佢隻乳豬,下次有機會會試下,老板仲話遲下有燒海鮮,期待下次黎會有新野食
赞好
检举