2018-09-03
黑糖珍珠奶茶已經橫行無忌,但係為食嘅人類係唔會厭倦㗎⋯⋯只有不停試,不停飲,不停驚喜,不停失落😂無限輪迴咁🌀就正如啲女人話減肥咁,又要減又要食,肥咗又減,瘦咗又再食一樣,暫時都未見到終點。今日陪完阿肥剪完頭毛之後行到出嚟花園街,原本諗住買個著名菠蘿油開心吓㗎,點知賣哂喎...之後四周圍望望吓就醒起平時搭小巴出嚟時會經過呢間台式飲品店,咁就拉埋阿肥過嚟望清望楚先。原來佢個名咁有詩意,叫做「春風三月」,聽見都覺得舒服,店舖雖小但仍然可以見到佢哋都將舖面打扮靚靚俾客人打咭影相呢間都有黑糖珍珠鮮奶$32蚊,所以我決定一試!而餐牌上見到有款嫩鮮草奶凍做緊推廣優惠$20蚊杯,阿肥都決定要試下呢個老老實實,我飲完之後,都覺得呢家品牌嘅味道都算唔錯,佢哋都係用新鮮牛奶,所以奶味夠濃,只係黑糖味就唔算重,感覺上就唔會太甜,缺點就係珍珠過韌,應該係煮得唔夠耐所以令到質感較硬,要緊記啊珍珠很重要的~阿肥嗰杯係嫩鮮草奶凍,顧名思義即係涼粉啲朋友,所以就冇呢個問題啦佢就話佢嗰杯好正喇但暫時所見呢間就冇乜人龍,我覺得唔想排咁耐隊先有得飲嘅話,呢間都可以諗下呀
黑糖珍珠鮮奶+嫩鮮草奶凍
黑糖珍珠鮮奶