2021-12-16 35 浏览
好耐冇食雞煲加火鍋了, 今晚忽然興起,就摸到嚟尖沙咀呢間新開的火鍋店。彈性上班有個好處就係可以享受早市優惠。我地5點多就來,點了大滿貫套餐, 有海鮮及靚牛, 其他配料任點任食超多款式的, 特別之處是有一個買選一的頭盤, 今次我地試了麻辣雞煲,下次可以試韓式芝士雞煲又或者酸菜魚。個麻辣雞煲有驚喜,有辣勁但唔會太油,雞件仍然嫩口多肉,特別在佢加左大量蒜頭,蒜頭吸收左雞汁精華沒有辛辣只有甜味,應該送酒。湯底選了懷舊沙爹濃湯, 味道非常香濃,滾牛肉超好味。其實我唔特別太好海鮮, 不過身邊人都愛吃, 而且不得不說有海鮮的湯滾到最後特別的甜, 用來煮烏冬超正!牛肉自上一盤配好的, 有極黑和牛、牛小排、牛下肩、牛胸爽、肥牛等。某部份可無限添加。牛魔王至推。另外QR code加單還有豬、雞及鯇魚等肉類及鮫子、丸類、等等等等。另外自助counter亦有一系列的火鍋配料,唔使等,即拎即煮。當然飲品也是多款任君選擇, 除左罐裝飲品外, 店裡還有三款自家茶飲, 我最愛桂花烏龍。
好耐冇食雞煲火鍋了, 今晚忽然興起,就摸到嚟尖沙咀呢間新開的火鍋店。彈性上班有個好處就係可以享受早市優惠。我地5點多就來,點了大滿貫套餐, 有海鮮及靚牛, 其他配料任點任食超多款式的, 特別之處是有一個買選一的頭盤, 今次我地試了麻辣雞煲,下次可以試韓式芝士雞煲又或者酸菜魚。

湯底選了懷舊沙爹濃湯, 味道非常香濃,滾牛肉超好味。

2021-12-09